Hybride vergaderen strategisch inzetten

// Hybride vergaderen

Maak de vergaderkamer
toekomstbestendig.

Het punt waar veel werknemers tegenaanlopen bij werken op kantoor, is de (verouderde) technologie in de vergaderkamers. Bij gebruik van Microsoft Teams op de werkplek, is het sterk aan te bevelen om de vergaderkamers toekomstbestendig te maken en deze te optimaliseren voor het gebruik van Microsoft Teams. Hiermee is een zogenoemde “hybride vergadering”, waarbij een deel van de werknemers in de vergaderruimte op kantoor aanwezig is, en een gedeelte van de deelnemers op een andere locatie, goed te ondersteunen. 

// Start met inzicht

Het kantoor van de toekomst is meer een sociale hub, samenwerk- en ontmoetingsplek voor de werknemer. De standaard- of focuswerkzaamheden kan je grotendeels vanuit huis uitvoeren, mits de thuissituatie dit toelaat. Het is raadzaam om de vergaderruimtes in te delen naar de te ondersteunen werkscenario’s. Via onze Hybrid View workshop bepalen we in een aantal stappen de benodigde behoefte, gebruikersadoptie en ideale vergaderkamerinrichting. Wij werken deze behoefte uit naar een duidelijke rapportage en deze is opgebouwd uit verschillende “spaces”.

hybridview

Bezoek een van onze Teams vergaderkamer workshops!

// Verschillende ruimtes (spaces)

Ondersteun de behoefte.

Wil je zelf verschillende werk scenario’s ervaren, boek dan een bezoek aan ons Teams Rooms Experience Center in Almere.  

Focus ruimte
De Focus-space is een omgeving die optimaal ondersteunt in het uitvoeren van werkprocessen waarin concentratie belangrijk is. Denk hierbij aan 1 op 1 online meetings, HR-video intakegesprekken of een belcabine waarin medewerkers ongestoord kunnen communiceren.

 

Collaboration, Stand-up, Scrum ruimte
Het optimaal samenwerken en ruimte voor creativiteit staan centraal in de Collaboration Space. Hierbij denken wij direct aan een opstelling met schermen die touch ondersteunen zoals de Surface Hub, Neat Board of een soort van interactieve opstelling. Het samenwerken in documenten, gebruik maken van een digitaal whiteboard, toegang tot diverse scrumboards en 3D tekenapplicaties maken deze space interactief voor alle deelnemers.

 

Connect/Front Row ruimte

De communicatie met collega’s, klanten, leveranciers en andere bedrijfscontacten staan centraal in de Connect Space. Via online-vergaderoplossingen kan men in groepsverband of d.m.v. hybride werkoplossingen deelnemen aan overleggen en kan ter ondersteuning bepaalde content gedeeld worden vanaf een persoonlijk device.

BYOD/BYOM ruimte
Veel organisaties en medewerkers hebben naast hun dagelijkse Microsoft Teams meetings, ook te maken met meetings vanuit 3andere platformen, waaronder Zoom, Google meet, Webex, enz. Hiervoor is de BYOM/BYOD space  (Bring your own Device – Bring your own Meeting). Afhankelijk van de eisen en wensen wordt er een separate configuratie gemaakt of de Connect space uitgebreid voor het ondersteunen van vergaderingen uit andere platformen.

Training & Learn ruimte
De Learn ruimte is een speciaal ontwikkeld concept voor het onderwijs. Het optimaal hybride lesgeven is hier de kern. Hiermee kan elke leerkracht zowel in de klas als remote, dezelfde uitleg content bieden. 

Communicativ heeft specifiek voor de geavanceerde trainingsomgevingen een Training space ontwikkeld. Dit is een optimaal interactieve ruimte waarbij de trainer in-control blijft over alle factoren als camerabeeld, content en de ervaring van de eveneens belangrijke non-verbale communicatie van de cursisten.

// Evenementen

Wil je maandelijks je medewerkers toespreken of een aandeelhouders update geven? Hier is een eventspace uitermate geschikt voor. Veelal kan de eventspace in de kantine, theaterzaal of aula worden ingericht, waarbij de ruimte, waar mogelijk, een dubbelfunctie dient. Dit werkt uitermate efficiënt en hiermee voorkom je de kosten van de periodieke inhuur van externe AV apparatuur. De investering in een event space is meestal al in 3 to 5 events terugverdient.

    Meld je nu aan voor een Teams Rooms Experience tour in Almere?

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd *