Meest gestelde vragen over Teams
vergaderkamers & akoestiek

Wij ervaren bij het vergaderen veel spraakverstaan- baarheidsproblemen, is dit op te lossen?

Spraakonverstaanbaarheid komt erg veel voor en heeft vaak 2 oorzaken: Verkeerde apparatuur voor de ruimte en/of de akoestiek van de ruimte is niet goed. Een adviesgesprek met onze akoesteikspecialist kan hier inzicht in geven.

Er zijn 2 typen Operating Systems beschikbaar voor Teams apparatuur, kan je deze mixen in een omgeving?

De huidige Teams apparatuur is beschikbaar in Windows of Android operating systems. Beide leveren nagenoeg dezelfde functionaliteit, maar zijn toch wezenlijk verschillend. Beide OS’en zijn vanuit de Teams beheeromgeving te beheren en hierdoor binnen een organisatie in te zetten.

.

Als wij vergaderen geven de externe deelnemers aan dat wij slecht zichtbaar zijn in de vergaderruimte.

Veel vergaderruimtes zijn voorzien van verkeerde apparatuur voor de afmeting van de ruimte. Goed advies is hierin ook raadzaam. 

Hoe optimaliseren we inclusiviteit tussen de externe en interne deelnemers in een vergadering

Door een vergaderkamer van buiten naar binnen te ontwerpen krijg je de beste gelijkwaardigheid m.b.t. look and feel. Daarnaast is het gedrag van de medewerkers erg belangrijk om inclusiviteit te ondersteunen tussen de beide groepen.

Wij ervaren bij het vergaderen veel galm, is dit op te lossen?

Galm komt vaak voor in vergaderkamers met veel harde oppervlakten bijvoorbeeld glas, hout, beton, gipswanden. Door dempende materialen te gebruiken kan je de akoestiek van de ruimte optimaliseren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en we geven je graag advies of een demo in ons experience center.

Onze vergaderkamers zijn vaak geboekt maar niet in gebruik. Kan dit worden vrijgegeven?

Ja dit is mogelijk op verschillende manieren. O.a. is het mogelijk een IT regel toe te passen dat niemand meer dan een x aantal vergaderingen vooruit kan boeken. Je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een ruimte vrij te geven als daar binnen 5 minuten na de ingestelde tijd geen activiteiten plaatsvinden. Overige mogelijkheden kunnen besproken worden met een van onze specialisten.

Alle apparatuur lijkt het zelfde, hoe kunnen wij het verschil inzien of ervaren?

Hiervoor hebben wij het Teams Room Experience center in Almere. Dit is een 425m2 grote showroom, waar verschillende vergaderbehoeften ervaren kunnen worden en de verschillen tussen de diverse fabrikanten. De akoestiek is hier ook optimaal aangepast en laat je ervaren wat goed en fout is.

Is het beheer van een Teams vergaderruimte eenvoudig?

De Teams vergaderkamer oplossingen zijn te beheren via o.a. het Microsoft Teams Admin Center. Wij ondersteunen organisaties met trainingen of 2de en 3de lijns support. 

Bezoek een van onze Teams vergaderkamer workshops!