Ga naar hoofdinhoud
Als Gemeente naar Microsoft Teams telefonie?

We werken niet meer 5 dagen per week vanuit één vaste locatie. Het hybride werken is in tijden van nood geboren en neemt nu de overhand bij de strategische inzet van kenniswerkers. De telefonie omgeving, inclusief het klant contact center is vaak het kloppend hart. De business blijft doorgaan en communicatie dient overal beschikbaar te zijn, ook vanuit huis.

Vele gemeentes zijn door het stoppen van GT-Connect getroffen en worstellen met de (tijdelijke) telefonie inrichting. De markt heeft een voorkeur voor Microsoft Teams. Daarnaast hebben vele gemeentes nog een contract via GT-Vaste. Wij hebben speciaal hiervoor een DirectRoute365-GTvast connector ontwikkeld.

Vraag direct om advies
Teams-logo

Teams als strategische keuze

Met de impact van Covid-19 zijn vele organisaties gedwongen om hun medewerkers thuis te laten werken. Het gebruik van Microsoft Teams in Nederland is in een periode van 24 maanden gegroeid van 270.000 naar 7.200.000 gebruikers. Microsoft Teams is hiermee voor veel organisaties een strategische keuze geworden voor het onderlinge communicatie vraagstuk, maar ook de externe communicatielijnen. Momenteel is een klein deel voorzien van telefonie binnen Microsoft Teams. Hier zijn nog grote voordelen voor bedrijven en organisaties te halen.

Agent en Supervisor

Met de komst van de Microsoft Teams telefonie (API) koppeling is het mogelijk om naast basis telefonie, ook klant contact center en receptie bedienpost omgevingen te activeren. De agenten kunnen overal ter wereld, waar men internet heeft, zich aan- en afmelden bij een actieve KCC-groepen. Na het aanmelden wordt de Agent direct actief en ontvangt men de telefoniegesprekken voor deze KCC-groep(en).

Supervisors kunnen met een simpel live dashboard binnen de Microsoft Teams client de actuele stand van zaken zien en agenten bijschakelen op de naar hun gewenste momenten. Uitgebreide rapportage functies zijn ook onderdeel van de Microsoft Teams KCC oplossingen en zitten standaard in ons DirectRoute365 oplossing.

Communicativ levert de
volgende oplossingen op Teams:

  • Anywhere365
  • KCC365
  • DirectRoute365
  • Tendfor
  • Cloba

Wij laten graag een demo zien!

Vraag gratis een demo aan

GT-Vast connector

Communicativ heeft een GT-vast connector gebouwd waarmee het mogelijk is om de bestaande telefonie lijnen in te zetten voor Teams telefonie met de extra functionaliteiten van DirectRoute365. Omdat het bij veel organisaties om een overbrugging periode gaat, bieden wij deze oplossing in flexibele contracten aan om zo eenvoudig op en af te kunnen schalen.

Live demo of workshop

Wij bieden regelmatig workshops aan om organisaties de voordelen van Teams telefonie te tonen, inclusief de mogelijkheden van DirectRoute365 en contact centers.

LOB-integratie

Met een Line of Business (LOB) integratie wordt er een koppeling gemaakt met het actieve zaaksysteem van de klant. Hiermee krijg je de mogelijkheid om bij een inkomend gesprek, direct de actuele klanten kaart bij een agent te tonen. De agent is direct in staat om adequaat en tijdeffectief een binnenkomend gesprek te ondersteunen. Koppeling met o.a. Salesforce, Navision, Dynamics, SAP, Exact, Topdesk, ServiceNow en vele andere zijn mogelijk.

Met het Hybride werken is de LOB-integratie steeds belangrijker om onderlinge informatievoorziening optimaal te blijven ondersteunen. Het gesprek tijdens een bakje koffie vindt steeds minder plaats. De informatie moet hedendaags makkelijk te vinden en te plaatsen zijn voor medewerkers.

Naast de LOB integratie hebben we ook een live inzicht in de collega’s die actief meedraaien in de belgroep. Uitbreiden van deze belgroep is eenvoudig en hierdoor bij calamiteiten zeer schaalbaar voor zowel Teams telefonie gebruikers als mobiele telefoon gebruikers.

Communicativ heeft met meer dan 12 jaar ervaring in Microsoft-communicatie oplossingen de mogelijkheid u te ondersteunen in uw uitvraag, onderzoek, test, implementatie en trainging vraagstukken voor Microsoft Teams telefonie, Klant contact centers en receptie bedienposten. Onze kennis en ervaring vertaald naar een pragmatische aanpak en levert een optimale bereikbaarheid voor uw organisatie op.

Advies en ondersteuning

Back To Top