Samenwerking

Bedrijven zijn voortdurend bezig om de processen waarmee efficiënter samen gewerkt kan worden te optimaliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor elk nieuw ontwerp van een product of dienst wordt het gebruikersgemak als startpunt gehanteerd. De afgelopen jaren zijn er innovatieve nieuwe producten en diensten beschikbaar gekomen om de samenwerkingsbehoefte in uw kantoorruimte en vergaderruimten te ondersteunen en te verbeteren.

Verleden en heden

In het verleden hebben we de reistijd en -kosten verlaagd met traditionele videoconferentiesystemen. Deze systemen waren niet altijd beschikbaar voor alle gebruikers en werden geplaatst in speciale vergaderkamers. De totale impact in de organisatie was laag. Vandaag hebben we de mogelijkheid om real-time audio, video en bestanden achter een apparaat naar keuze te gebruiken en we hebben specifieke systemen voor vergaderkamers.

Deze systemen zijn voorzien van een geïntegreerde Microsoft Teams of Skype for Business oplossing en kunnen bijvoorbeeld uw scrumboard-, whiteboard- of mindmap-sessies ondersteunen door de applicatie te downloaden en te installeren. We kunnen met Skype for Business en Teams gebruikers op meerdere locaties en in verschillende talen ondersteunen. Dit maakt het voor elke gebruiker mogelijk om actief deel te nemen en bij te dragen aan samenwerksessies, ongeacht welk apparaat of systeem er wordt gebruikt.

Teamsessies
Via Microsoft Teams kunnen we krachtige teamsessies ondersteunen met real-time audio, video en content op een apparaat naar keuze.
Afstand overbruggen
We kunnen op afstand met elkaar vergaderen, elkaar zien en samenwerken in bestanden met krachtige real-time vertaling. Reisbewegingen kunnen tot het minimum worden beperkt.
User adoption
Microsoft Teams is ontworpen voor eenvoudig en efficiënt gebruik. Elke medewerker dient eenvoudig gebruik te kunnen maken van de geboden middelen.
Hogere productiviteit
Medewerkers die zijn uitgerust met de juiste middelen leveren statistisch gezien een hogere productiviteit en hebben een lagere uitvalspercentage. Een productiviteitsgroei van +15% is hierdoor eenvoudig te bereiken.

Ruimte definiëren

De vergaderruimte is het centrum geworden van samenwerking en creativiteit. Niet alle vergaderruimtes ondersteunen het dagelijkse proces. Om u te adviseren over een andere aanpak starten we met een onderzoek naar de bedrijfsbehoeften per afdeling. Daarnaast kijken we ook naar de mogelijkheden buiten de vergaderruimte, denk hierbij aan de open ruimtes die prima ingezet kunnen worden voor stand-up meetings.

Tijdens het vertalen van de gebruikersbehoeften creëren wij een meeting room matrix. Met deze matrix is het voor de gehele organisatie duidelijk welke discipline in welke ruimte gefasiliteerd kan worden.

We kunnen dit onderverdelen in de werkruimten: On the Go, My Stage, The Huddle, Next Gen Conference Room, The Vibe en The Auditorium.

Surface Hub

Het vergader apparaat dat in 2016 geïntroduceerd werd heeft de conferentiewereld compleet veranderd. Een alles-in-één product dat verschillende communicatiekanalen verbindt, zoals spraak, video en content. De basis van de Microsoft Surface Hub is een Windows10-teams OS in een uitstekend werkende touchscreen met camera’s, microfoon en speakers.

De Surface Hub wordt aangeboden in een 50-inch 4k en in de toekomst is er ook een 80-inch model beschikbaar. Het heeft een aangepaste Windows 10-gebruikersinterface met geïntegreerde kantoortoepassingen zoals Microsoft Teams of Skype for Business, PowerBI en Whiteboarding. Het doel van dit apparaat: “Iedereen kan de Surface Hub gebruiken". De Surface Hub is standaard uitgerust met 1 camera en 1 pen. De camera geeft de persoon die het apparaat gebruikt de mogelijkheid om perfect zichtbaar te zijn wanneer ze zich slechts 30 cm voor het scherm bevindt. Voor personen die gewend zijn aan de traditionele manier van videoconferenties, is er een mogelijkheid om de Surface Hub uit te rusten met een Pan Tilt Zoom-camera (PTZ).

Communicativ is binnen West-Europa de Microsoft Surface Hub Customer Experience Partner en Gold ADR. Ons demonstratieteam is, vanaf de lancering van dit product, door Microsoft ingezet om de klant te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Hiermee bent u verzekerd van een uitstekende positionering van de mogelijkheden en optimale ondersteuning in uw bedrijfsproces.

Bezoek onze Surface Hub Specialist pagina voor meer informatie.

Skype Room System en Teams Room System

Microsoft heeft in samenwerking met een aantal eco-systeem partners ook voor de kleinere vergaderkamers oplossingen laten maken. Deze oplossingen zijn voorzien van een Microsoft Teams of Skype for Business client. Met een eenvoudig touchscreen heeft u de mogelijkheid om elke ruimte te transformeren naar een volledige Skype for Business of Microsoft Teams ondersteunende conferentieruimte.

Het roomsystem biedt de mogelijkheid om eenvoudig een conferentie te starten, documenten te delen en meerdere deelnemers toe te voegen. Dit apparaat kan gemakkelijk worden toegevoegd aan uw bestaande LCD-schermen en kan worden uitgerust met een HD ultra wide of Pan Tilt Zoom-camera.

Communicativ is een van de Microsoft Skype en Teams Room Systems Test Approval Program (TAP) deelnemers. Dit TAP-programma heeft ons de mogelijkheid gegeven om, vanaf de lancering, ervaring op te doen met het nieuwe product, inzicht te krijgen in de softwareversies, de visie en de configuratiemogelijkheden. Wij geven u graag een demo over de mogelijkheden.