Primera
Coöperatie Primera B.A. is een sterk groeiende winkelketen met meer dan 440 winkels in Nederland. Zo kun je bij Primera onder andere terecht voor wenskaarten, postzegels, tijdschriften, boeken, dagbladen, tabak, Staatsloterij, Lotto, beltegoed, cadeaukaarten, tickets en kantoorartikelen.
 Geleverde diensten  Primera

Geleverde diensten
Primera

Voor Coöperatie Primera B.A. heeft Communicativ de bestaande Microsoft Exchange 2003 omgeving gemigreerd naar een Office 365 Cloud omgeving. Hiermee is Primera een van de eerste Coöperaties in Nederland die deze stap heeft gezet.

Office 365

De Microsoft Office 365 omgeving is initieel opgezet voor het migreren van on-prem Exchange omgeving naar de Cloud. Hiermee bespaart Primera veel tijd en geld op beheer en facilitaire IT kosten.

Exchange Migratie

De bestaande Exchange omgeving is gemigreerd naar Office 365.

Skype for Business

Na opzet en inrichting van de Exchange omgeving binnen Office 365 is de organisatie Skype for Business gaan gebruiken als dagelijks communicatie middel tussen collega's en vestigingen.

“Ons bestaande Microsoft Exchange 2003 platform was aan vervanging toe. Eén belangrijke criterium voor het nieuwe platform was het verminderen van de beheer impact en het upgraden van de lokaal geïnstalleerde Microsoft Office applicaties.

Na enig marktonderzoek is onze keuze op de Cloud oplossing Microsoft Office 365 gevallen. Hierbij kunnen wij direct gebruik maken van Sharepoint en Skype for Business naast de Microsoft Exchange oplossing zonder voorfinancieringen.

Voor de migratie naar Office365 hebben wij verschillende partijen uitgenodigd en hierbij is kennis en ervaring een vereiste geweest. Vanuit de gesprekken met Communicativ kwam direct naar voren dat zij zich volledig hebben gespecialiseerd in Microsoft Exchange, Skype for Business en Office365 omgevingen.

Na een duidelijke opgave van de uit te voeren werkzaamheden met de daarbij behorende kosten is Communicativ gestart met de inventarisatie en migratie. Ook de externe aanpassingen die wij door dienden te voeren zijn begeleidt door Communicativ. Wij zijn nu volledig over naar Office365 en de migratie is zeer vlot verlopen.” Hielco Spruijt Manager Automatisering – Coöperatie Primera B.A.

Andere mooie projecten zijn: