MOL
MOL is de grootste multimodale transportorganisatie ter wereld. MOL beschikt over meer dan 950 eigen containerschepen en 10.500 medewerkers wereldwijd. De organisatie is van oorsprong Japans met vestigingen over de gehele wereld, voornamelijk de havensteden.
 Geleverde diensten  MOL

Geleverde diensten
MOL

Communicativ heeft voor MOL de traditionele telefonie centrale vervangen voor een communicatie platform op basis van Skype for Business.

Skype for Business

Over 2 datacenters in Nederland hebben wij een hoog beschikbare Skype for Business omgeving gebouwd.

Support

Naast het trainen van het MOL IT support team levert Communicativ ook het 3e lijn support op de gehele omgeving.

LoadBalancers

Voor de correcte afhandeling van het verkeer tussen beide datacenters wordt er gebruik gemaakt van Kemp Loadbalancers.

IP Toestellen

Voor een groot gedeelte van de werkplekken zijn er nog vaste toestellen uitgeleverd van HP.

Telefoniste bedienpost

I.v.m. met de complexe doorschakel vraagstukken tussen Europa en Afrika is er gekozen voor een telefoniste bedienpost op basis van Competella.

Gateway en SBA

Voor alle buitenlandse vestigingen is er local breakout mogelijkheid ingeregeld doormiddel van Audiocodes Gateway inclusief SBA functionaliteiten (Survivable Branch Appliance).

Voor de 28 vestigingen in Europa en Afrika is er gekozen voor een geïntegreerd communicatie systeem op basis van Microsoft Skype for Business. Communicativ heeft MOL geholpen in het gehele proces; advies, ontwerp, installatie, inrichting, training en beheer. MOL bespaart hiermee niet alleen op de intercompany telefonie kosten maar ook op de video vergaderkosten tussen de vele buitenlandse vestigingen.
Andere mooie projecten zijn: