Erasmus MC
Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met meer dan 11.000 medewerkers, 800 specialisten en 3.000+ studenten is het ziekenhuis het grootste van de acht universitair medische centra van Nederland.

De Organisatie

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg.

Het Erasmus MC is voortgekomen uit een fusie in 2002 van Dijkzigtziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis en de Daniel den Hoedkliniek met de “Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen” van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is gevestigd in het centrum van Rotterdam.

Het ziekenhuis heeft 1320 bedden. Als universitair medisch centrum draagt het Erasmus MC bij aan zowel onderzoek, onderwijs als patiëntenzorg. Er werken ongeveer 14.000 mensen en bijna 1.000 medische specialisten. Zo’n 3000 studenten geneeskunde worden in het Erasmus MC opgeleid. Het ziekenhuis is één van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team. Onder de noemer ‘Rotterdam wordt beter!’ wordt gebouwd aan het universitair-medisch-centrum-van-de-21e-eeuw, dit maakt het echter alleen maar belangrijker dat het communicatieproces soepel en efficiënt loopt.

De Organisatie
 Geleverde diensten   Erasmus MC

Geleverde diensten
Erasmus MC

Voor het Erasmus MC hebben wij een omgeving opgezet die de organisatie ondersteund in hun communicatie en samenwerkvraagstuk. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op basis van Microsoft Skype for Business, besparen de specialisten veel interne reistijd en ervaart men een efficiëntere communicatie proces. Uit onderzoek is gebleken dat een specialist binnen het Erasmus MC hierdoor een 50 minuten per dag efficiënter kan inzetten.

Skype for Business

Voor het Erasmus MC hebben we na intensief overleg besloten een on-premisse hoog beschikbare Skype for Business omgeving op te zetten.

Gateway

Doormiddel van een Oracle ACME gateway is de omgeving ontsloten naar het PSTN.

Surface Hub

Om de mogelijkheden van de toekomst te laten zien is er gekozen voor de Surface Hub. Specialist, specialist en specialist, patiënt wordt zo nog eenvoudiger.

Polycom Conference devices

De Polycom Trio voor Skype for Business ondersteund de kleine conference ruimtes

Sennheiser headsets

Voor de medewerkers is er na uitvoerig vergelijken gekozen voor Sennheiser headsets.

Beheer

Communicativ levert actieve ondersteuning op de omgeving door middel van onze Kwaliteit Service Overeenkomst.

Referentie video
Andere mooie projecten zijn: