Ampelmann Operations
Ampelmann heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw en verhuur van ‘offshore access’ oplossingen met hun eigen high-tech personnel transfersystem ‘the Ampelmann system’, ontworpen door de universiteit van Delft. Het ‘motion compensation platform’ zorgt voor een makkelijk, veilig en snel personentransport van een bewegend schip naar offshore-constructies.
 Geleverde diensten  Ampelmann Operations

Geleverde diensten
Ampelmann Operations

Voor Ampelmann Operations heeft Communicativ een omgeving opgezet die de organisatie ondersteund in hun dagelijkse communicatie en samenwerkvraagstuk. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op basis van Microsoft Skype for Business, Azure en Surface Hub ervaart men een efficiëntere communicatie proces en betere samenwerking met klanten en leveranciers.

Skype for Business

Amplemann maakt gebruik van een Skype for Business omgeving opgezet vanuit Office 365. Hiermee levert Ampelmann de continuïteit naar de medewerkers die wereldwijd aan projecten werken.

Interoperabiliteit

Voor de koppeling tussen het bestaande Cisco video conference platform en Skype for Business wordt gebruik gemaakt van een interop oplossing Pexip. Deze oplossing is geconfigureerd binnen Microsoft Azure.

Surface Hub

Om de organisatie optimaal te ondersteunen in de dagelijkse samenwerkvraagstukken heeft Ampelmann voor de Surface Hub gekozen als primair apparaat voor zowel de vergaderruimte als de ontwikkel afdeling.

“Een van de grootste uitdagingen op het gebied van UC is interoperabiliteit. Wij waren bij Ampelmann al een tijd aan het kijken naar Skype for Business dat onderdeel is van ons Office 365 abonnement. We gebruiken daarnaast nog een bestaande Cisco oplossing voor UC, voice en video conferencing die kwalitatief gewoon goed is, maar wel een flinke overlap heeft in functionaliteit met Skype. Naast de toenemende vraag van onze gebruikers om Skype te kunnen gebruiken zagen we een mogelijkheid om kosten te besparen en extra functionaliteit aan te kunnen bieden door de integratie van Skype met andere Office 365 onderdelen die we gebruiken.

De eerste drempel daarbij was interoperabiliteit tussen de bestaande Cisco omgeving en Skype. Een aantal maanden geleden kwamen we op een Skype interoperablity sessie via Communicativ in aanraking met het product Pexip. Dat was precies de oplossing die we zochten om naast onze Cisco omgeving te kunnen starten met Skype. Na een korte design sessie met Eric is door Communicativ in hele korte tijd Pexip geimplementeerd in onze Azure omgeving. We kunnen daardoor nu volop gebruik maken van Skype naast onze bestaande Cisco omgeving en daarnaast hebben we de mogelijkheid om alle smaken in UC door elkaar te gebruiken wat echt een enorme verbetering is voor onze gebruikers in het samenwerken met klanten en leveranciers.” Ralf Hermsen Manager IT Infrastructure & Cloud at Ampelmann Operations

Andere mooie projecten zijn: