MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Communicativ zet zich in voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zowel voor ons eigen bedrijf als voor onze klanten vinden we het van belang dat we op een verantwoorde manier omgaan met mensen, middelen en het milieu.

Wij creëren de mogelijkheid voor klanten en onszelf om vanuit huis, of welke locatie dan ook, te kunnen werken zodat reistijd en reiskosten worden verminderd.

Eric Hartsink – CEO

Onze medewerkers worden voorzien van de modernste tools om bij te dragen aan een duurzame werkplek. Telewerken, videoconferenties en carpoolen zijn gebruikelijke aspecten. Hotel overnachtingen om reistijd en stress te verminderen. We bieden ook een financiële stimulans voor het gebruik van energiezuinige auto's. De hardware die wij zelf ontwikkelen en laten produceren, wordt gemaakt met behulp van gerecyclede  materialen en geassembleerd (waar mogelijk) op sociale werkplekken.

Onze kantoren zijn milieubewust ingericht met gerecyclede materialen, energiezuinige ledverlichting en ultramoderne, milieuvriendelijke en energiezuinige koel- en verwarmingssystemen. Onze gehele IT-omgeving draait in een CO2-neutraal datacenter. We gebruiken uitsluitend cloud-oplossingen. Kleine aanpassingen kunnen samen een enorme impact hebben!

The Ocean Clean Up

Communicativ neemt ook haar verantwoordelijkheid voor de samenleving door het steunen van een goed doel. In onze selectieprocedure voor goede doelen kijken we eerst naar onze belangrijkste bedrijfswaarden.

De drie belangrijkste kernwaarden voor Communicativ zijn: eerlijkheid, waarde en  passie.
Op basis van die drie waarden sponsoren we 'The Ocean Clean-up'. Deze stichting, opgericht door een Nederlandse jongen op 16-jarige leeftijd, zet zich in voor een betere wereld. Deze stichting heeft als doel al het plastic afval uit de oceaan te verwijderen. Als je duikt of snorkelt en je ziet meer plasticafval dan vissen, dan moet er iets worden ondernomen…