Optimale CX met een Teams klant contact center

// Altijd inzicht

Bereikbaarheid borgen vanuit elke locatie!

In de tegenwoordige tijd werken mensen steeds vaker op wisselende locaties. Het thuiswerken is in tijden van nood geboren en hybride werken neemt nu de overhand bij de strategische inzet van kenniswerkers en communicatie-specialisten. Het klant contact center is in veel bedrijven het kloppend hart van de organisatie.

Agenten zitten tegenwoordig veelal remote te werken en de bedrijfsprocessen blijven doorgaan. Bedrijfsinformatie dient overal beschikbaar te zijn, ook vanuit de remote werk locaties. Als Supervisor wil je ongeacht locatie alle KPI’s kunnen blijven borgen. Een Teams klant contact center geeft de organisatie een hybride werken voorsprong. 

// Welke fabrikant?

Alles start met inzicht.

Communicativ is al meer dan 10 jaar actief met klant contact center oplossingen van verschillende fabrikanten, waaronder Tendfor, Luware, Anywhere365 & ons eigen KCC365. Veel organisaties staan voor een uitdagende keuze welk product te gebruiken bij de overstap vanuit een traditionele telefonie omgeving naar Microsoft Teams.

Om de juiste KCC applicatie te bepalen hebben wij een journey workshop ontwikkeld. In deze 1 daagse workshop duiken wij in de ideale klantbeleving, uitdagende agent vraagstukken, valkuilen voor de supervisor in een hybride KCC, KPI’s, rapportage’s, live wallboards en bereikbaarheidsdoelstellingen. Met deze inzichten is een goede fabrikant selectie te maken.

Bezoek een van onze Teams KCC workshops!

// eigen ontwikkeling

KCC365 en DirectRoute365, de kracht van eenvoud.

In de Klant Contact Center (KCC) markt voor Microsoft omgevingen is een grote hoeveelheid applicaties en fabrikanten beschikbaar. Wij merkten echter dat in veel gevallen de functionele wensen niet in verhouding stonden tot de te maken kosten. In 2018 werden wij wereldwijd als top 3 partner Microsoft telefonie verkozen door Microsoft en dat heeft ons een geweldige ontwikkel partner in Zweden opgeleverd. Gezamenlijk zijn wij onze eigen applicaties gaan bouwen, waaronder het product KCC365.

In januari 2019 waren wij de eerste organisatie die een KCC applicatie kon integreren in Microsoft Teams. Tegenwoordig hebben wij meerdere gelaagde user interfaces en line of business integratiemogelijkheden met o.a. Dynamics, Zendesk, Supportpal, FreshDesk, Hubspot, Lime CRM, C4C SAP, Salesforce, etc. De applicaties worden mede ontwikkeld door de terugkoppeling van onze klanten. Zelf ervaren hoe krachtig eenvoud kan zijn? 

// LOB-integratie

Eenvoudig je CRM of ERP klantenkaart koppelen.

Met een Line of Business (LOB) integratie wordt er een koppeling gemaakt met een database, bijvoorbeeld het ERP- of CRM-systeem. Hiermee krijgt de medewerker bij een inkomend gesprek direct de actuele klantenkaart te zien. De medewerker kan zo adequaat en tijdseffectief een binnenkomend gesprek ondersteunen. Koppeling met o.a. Salesforce, Zendesk, SAP, Dynamics, Exact, Topdesk, ServiceNow, C4C en vele andere zijn mogelijk.

Met het Hybride werken is de LOB-integratie steeds belangrijker om onderlinge informatievoorziening optimaal te blijven ondersteunen. De informatie dient tegenwoordig makkelijk te vinden en te plaatsen te zijn voor medewerkers.