Basis Teams telefonie functionaliteit

// Standaard Teams

Teams telefonie.

Bij de overstap van de bestaande telefonieomgeving naar een telefonie omgeving in Microsoft Teams is het belangrijk te weten welke functionaliteit er standaard vanuit Microsoft geleverd wordt.

Hieronder laten wij de basismogelijkheden zien met een korte uitleg en een animatie per werkproces. Het basis pakket aan functionaliteit is uit te breiden met bijvoorbeeld receptie bedienposten, klant contact centers, BHV groepen, rapportage en nog vele andere mogelijkheden. 

photo counter rechts_jpg
// Bereikbaarheid

Standaard belfunctionaliteit.

Kunnen bellen en gebeld worden begint bij het activeren van een telefoonnummer en de Microsoft phonesystem licentie. Na activatie ben je bereikbaar op het toegewezen nummer en bel je standaard naar buiten uit met je eigen vaste nummer.

Binnen de Teams client komt er een extra tab, de zo genoemde calling tab. Hier is ook het numerieke toetsenbord terug te vinden. Het is zeer eenvoudig om een gesprek op te zetten of aan te nemen. Het nummer dat onder het nummerieke dailpad staat is het eigen toegewezen telefoonnummer.

(klik op de video om deze vergroot te zien)

// Eenvoud

Op nagenoeg elk device een gelijkwaardige look and feel.

De basis telefonie functie vanaf de mobiele telefoon client werkt net zo eenvoudig als op de laptop. Alle voorbeelden die wij vermelden zijn ook op de mobiele telefoon te gebruiken via de Teams app. Het kunnen doorverbinden met de mobiele telefoon is via de Teams app ook mogelijk.

Bezoek een van onze Teams telefonie workshops!

// Warm of koud

Doorverbinden met vooraankondiging.

Binnen Microsoft Teams is het mogelijk om het inkomende gesprek door te verbinden naar bijvoorbeeld een collega. Dit kunnen we met en zonder vooraankondiging doen. Dit wordt ook wel warm of koud doorverbinden genoemd. Bij het warm doorverbinden kunnen we gebruik maken van 2 opties:

  1. Het gesprek wordt aangeboden op de traditionele manier, door je collega te bellen en aan te geven wie je wilt doorverbinden. Na ruggespraak met je collega verbind je het gesprek wel of niet door.

  2. Een nieuwe manier die erg efficient is, is het vooraankondigen uit te voeren door middel van een chatgesprek. Na akkoord van de contactpersoon via de chat verbind je het gesprek door. (zie video)

(klik op de video om deze vergroot te zien)

// traditioneel

Verkort kiesnummer.

Met een juiste configuratie is het mogelijk om verkorte kiesnummers te gebruiken. Dit is een veelgevraagde functie die voornamelijk bij organisaties leeft die nu de overgang van traditionele telefonie naar Microsoft Teams maken.

(klik op de video om deze vergroot te zien)

// Pauze

Een gesprek in de wacht plaatsen.

Als gebruiker kun je een actief gesprek in de wacht plaatsen om zo bijvoorbeeld iets na te vragen bij een collega. Alle basis telefoniefuncties zijn zeer eenvoudig in te zetten door de gebruikers.

(klik op de video om deze vergroot te zien)

// Overzicht

Gesprek(s) geschiedenis.

In het gesprek geschiedenis venster zijn alle gesprekken terug te vinden (ook uitgaand). Deze zijn tevens nog te filteren op:
  • Ontvangen gesprekken
  • Gemiste gesprekken
  • Voicemail berichten

(klik op de video om deze vergroot te zien)

Bezoek een van onze Teams telefonie workshops!

// Bericht na de piep

Voicemail afluisteren.

Bij het tabblad gespreksgeschiedenis heb je ook de mogelijkheid om je voicemail af te luisteren. Voicemails kun je aanklikken en worden dan als audiobestand afgespeeld binnen de Teams client. De gebruiker kan zelf zijn voicemail aan- of uitzetten mits deze goed geconfigureerd is.

Voicemail werkt enkel in een 100% cloudomgeving of in een hybride setup met minimaal Exchange server 2016 CU3

(klik op de video om deze vergroot te zien)

// Belgroep

Een groepsgesprek ontvangen.

Er bestaan binnen Teams meerdere belgroepmogelijkheden. In dit geval tonen we een gesprek dat wordt ontvangen uit een user-group. Dit is een belgroep die de gebruikers zelf kunnen opzetten met elkaar, maar geen eigen aankiesnummer heeft. Er wordt bij het ontvangen van een gesprek goed getoond dat dit gesprek is doorgezet door collega Adele Vance
 

(klik op de video om deze vergroot te zien)