Wat is het doel
van het kantoor?

// Ontmoeten

Eén vraag die wij vaak krijgen

Wat is het doel van het kantoor? Het is duidelijk dat de rol van het kantoor is veranderd. Om het de moeite waard te maken om naar kantoor te reizen, hebben werknemers een goede reden nodig – meer dan alleen maar “Omdat de leidinggevende het zegt”. De goede reden dat medewerkers naar kantoor komen is voor het sociale contact met collega’s. Het is echter lastig te weten wanneer collega’s op kantoor zijn, en maar al te vaak hebben werknemers “reisspijt”: dat is de unieke frustratie van het reizen naar kantoor om daar vervolgens in hun eentje te zitten en werk te doen en dat ze net zo goed thuis hadden kunnen doen. En om het nog moeilijker te maken, hebben mensen die naar kantoor terugkeren vaak te maken met gedateerde werkruimtes, waarbij de thuiswerkplek veelal de voorkeur geniet.  

// Verbinden met inzicht

Ondertussen hebben leidinggevenden geen gegevens of tools om de veranderende werkgewoonten van werknemers te kunnen bijhouden, waardoor ze beleids- en infrastructuurbeslissingen moeten nemen zonder te weten of die veranderingen dingen beter zullen maken. Leidinggevenden verdienen het om te weten dat de kantoorruimten waarin ze investeren, juist zijn voor hoe werknemers het beste werken. 

// Optimaliseer werkruimte

"Connected workplaces"

Voor het heruitvinden van de werkplek om echte flexibiliteit te ondersteunen, is technologie nodig om de fysieke en digitale kloof te overbruggen. Om dat te kunnen doen, is er een nieuwe categorie van technologieoplossingen in opkomst, die “Verbonden werkplek” wordt genoemd. De Verbonden werkplek helpt moderne werkplekken te creëren die zijn voorzien van technologie waarmee elke werknemer zijn beste resultaten kan leveren. De informatie die wordt verzameld uit moderne werkplekken, wordt vervolgens gebruikt om te leren, zodat plekken zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de veranderende behoeften van werknemers.  

    Interesse?

    Wil je meer weten over Microsoft Places, vul het contact formulier in en wij bellen je spoedig terug. De verplichte velden zijn gemarkeerd *