skip to Main Content
Hybride werken

We staan aan de vooravond van een nieuwe werkrevolutie. In maart 2020 zijn we met z’n allen massaal gaan thuiswerken. We dachten dat het kort zou duren, maar nu na een jaar lijkt er een structureel nieuwe manier van werken te zijn ontstaan.

Vraag direct om advies

Hybride werken
als strategie

We zien dat organisaties op zoek gaan naar hoe zij in deze nieuwe wereld een hybride werken strategie kunnen bepalen en ondersteunen. Daarbovenop lag al het vraagstuk “digitale transformatie”. Hoe gaan we zowel onze eigen organisatie als onze klanten in de toekomst bedienen? De marktomstandigheden van het afgelopen jaar hebben meervoudig versnelling gebracht op deze onderwerpen.

“Hybride werken” is een nieuwe trendterm en wordt te pas en te onpas gebruikt voor alle varianten van werken waaronder compleet vanuit huis tot werken op kantoor, met een soort van inzet afspraak x% kantoor en x% remote. Maar wat is hybride werken nu echt? Kunnen we een “one size fits all” toepassen of is het hybride werken vraagstuk maatwerk voor elke organisatie.

Microsoft Teams

Voor het kunnen ondersteunen van het hybride werken is er minimaal een moderne werkplek nodig. Hier hebben veel organisaties afgelopen jaar in geïnvesteerd omdat men acuut thuiswerken dienden te ondersteunen. Microsoft Teams heeft gedurende deze periode veel terrein gewonnen als moderne samenwerk- en communicatieapplicatie.

Het vergaderen met Microsoft Teams is inmiddels goed ingeburgerd. In februari 2020 waren er nog maar 270.000 Teams gebruikers in Nederland actief en dit zijn er nu meer dan 3,4 miljoen. Voor vergaderen vanuit huis is Teams een prima oplossing, maar hoe gaan we verder als we weer terug naar kantoor kunnen?

Bellen Via Teams

Communicativ kan u ondersteunen in de opzet van een hybride werken beleid:

Workshop Hybride werken, van trendterm naar concrete strategie

Hybride werken strategie

De basisvoorwaarden van het hybride werken is de werknemer optimaal faciliteren in hun werkprocessen, plaats en tijds onafhankelijke waarbij de doelstellingen van de organisatie geborgd blijven. Dit is dan ook niet voor elke werknemersgroep mogelijk. Organisaties dienen als eerst te starten met het opzetten van een zogenoemde hybride werken strategie. Deze strategie bestaat in de ideale situatie uit een inventarisatie van de huidige situatie, de ideeën van de werknemers over het afgelopen jaar thuiswerken en het toekomstbeeld van de organisatie. Deze informatie geeft een goed beeld en een solide basis voor het op zetten van een hybride werken beleid voor uw organisatie.

Teams vergaderoplossingen

Vergaderen met
Teams?

Lees meer over een compleet integreerbare oplossing voor
vergaderingen en (online) meetings. 

Meer weten over Teams Meeting Spaces?

Wordt kantoor DE plek
om samen te werken en
te ontmoeten?

De eerste impact waar veel werknemers tegenaan gaan lopen bij terugkomst naar kantoor, is de (verouderde) technologie in de vergaderkamers. Past de bestaande inrichting bij het vergaderen met Microfost Teams? Is er andere apparatuur voor nodig? Andere werkafspraken?

Bij gebruik van Microsoft Teams op de werkplek, is het sterk aan te bevelen om de vergaderkamers toekomst bestendig te maken en deze te optimaliseren voor het gebruik van Microsoft Teams. Hiermee is een zogenoemde hybride vergadering (gedeelte deelnemers in de vergaderruimte op kantoor en een gedeelte van de deelnemers op een andere locatie) goed te ondersteunen.

Back To Top