Achtergrond

Communicativ is sinds 2009 actief met Microsoft Unified Communication & Collaboration. In de loop der jaren hebben we diepgaande kennis verzameld van o.a. Microsoft Lync, Skype for Business, Office 365 en nu Microsoft Teams. Met meer dan 400 succesvolle projecten, weten we wat wel en niet werkt. Op basis van deze ervaring hebben wij onze eigen unieke projectaanpak ontwikkeld.

Inzicht in uw zakelijke behoeften

Het belangrijkste aspect is dat we ons primair richten op uw zakelijke behoeften. Dit betekent dat we in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in het begrijpen van uw bedrijf, de werkprocessen en de huidige pijnpunten. Op basis hiervan kunnen we u helpen om uw werk beter, sneller en efficiënter te doen met behulp van Microsoft Teams.

Onze aanpak

Communicativ werkt nauw samen met Microsoft en neemt deel aan verschillende Microsoft Technical Adaption Programs (TAP). We zijn ook een gecertificeerde Skype Operations Framework (SOF) -organisatie. SOF is een raamwerk dat is afgeleid van traditionele servicemanagementmethodieken, maar specifiek aangepast om de implementatie van de spraak- en videocomponenten van Microsoft Teams en Skype for Business te structureren.

Het introduceren van nieuwe technologie betekent vaak een nieuwe manier van werken. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers Microsoft Teams omarmen en gaan gebruiken, bieden we verschillende user adoption services. Wij zijn een officiële Microsoft Customer Success Partner met Prosci gecertificeerde change managers. Prosci is de methodologie voor change management die door Microsoft wordt aanbevolen om de gebruikersacceptatie te stimuleren. Het richt zich op de mensenkant van verandering en is gebaseerd op gedegen onderzoek.

Holistische benadering

Onze benadering is van nature holistisch en richt zich op drie hoofdgebieden:

Organisatorische oplossingen: advies, oplossingsvisie-, plannings- en functionele ontwerpdiensten, projectbeheer, change management.

Technische oplossingen: ontwerp, implementatie en installatie van Microsoft Teams, Skype for Business, Office365, Surface Hub, Teams Room devices, interoperabiliteit oplossingen, SBC’s, headsets, vaste toestellen, etc.

Gebruikerservaring: user adoption services, training on demand, instructievideo’s.

Voordelen

Wij bieden onze klanten niet alleen de technische oplossing, maar helpen hen ook bij het definiëren en implementeren van hun samenwerkingsstrategie. Onze specialisten op het gebied van de business, functionaliteit, techniek en user adoption werken nauw samen als één team. Deze aanpak vereenvoudigt de communicatie en is minder foutgevoelig. Onze klanten profiteren van snellere implementaties met een hogere ROI.

Verkenning

Zakelijke Behoeften

Functioneel Ontwerp

Technisch Ontwerp

Installatie

Project Management

Adoptie en Change Management

Managed Services