Adoptie en Change Management verandert de dagelijkse routines en gewoonten

De implementatie van een nieuwe tool zoals Microsoft Teams of Skype for Business kan alleen succesvol zijn wanneer werknemers de technologie als gewone gebruiker kan omarmen. Alleen dan kan de organisatie de bedrijfsdoelen en ROI bereiken. De introductie van nieuwe technologie brengt meestal een nieuwe manier van werken met zich mee. Medewerkers zullen hun dagelijkse routine en gewoonten moeten veranderen. Omdat mensen goed bestand zijn tegen verandering, blijkt dit een van de meest uitdagende aspecten van een project te zijn.

Helaas worden verandermanagement en gebruikersadoptie onderschat. Medewerkers ontvangen slechts een paar e-mailaankondigingen, wonen een kick-off presentatie bij en ontvangen een korte technische instructie over het gebruik van de nieuwe applicatie. Gezien het feit dat in de meeste projecten de gebruikersacceptatiedoelen niet worden gehaald, is een geavanceerdere aanpak aan te raden.

Adoptie en Change Management

Verschillende niveaus

Communicativ biedt ondersteuning voor gebruikersacceptatie op verschillende niveaus. We bieden gebruikers- en beheerderstrainingen voor Skype for Business, Microsoft Teams, Surface Hub en Skype Room Systems. Trainingen worden on-site of online gegeven. Voor grotere projecten biedt een gespecialiseerde Change Manager praktische begeleiding aan het projectteam. Daarnaast beschikt Communicativ over een eigen opname studio om video trainingmateriaal te produceren. Onze aanpak is gebaseerd op Prosci en met het gebruik van concrete statistieken bieden we inzicht in de gebruikersprestaties en de effectiviteit van de verandermanagementactiviteiten.

Uw partner in communicatie en samenwerking!

Op zoek naar vakkundige begeleiding
voor uw UC&C-vraagstuk?

+31 85 2100 837